Lampy od A po Z
Zobrazí sa: 2020. december 24. | Zdroj: Kubuk Dániel | Recenzie

Pre kaprárov hrajú dôležitú úlohu v živote noci. Či už je reč o krátkych letných, alebo dlhých, studených jesenných, či zimných  nociach. Pre mnohých rybárov, ktorý pre svoj úlovok obetujú nejednú noc vonku, je lampa, a teda svietenie veľmi dôležitou súčasťou výbavy. Aj preto som sa rozhodol napísať tento článok a porovnal tieto lampy.

 

Lampy, ktoré Vám postupne predstavím sú zobrazené na obrázku a začneme zľava.

Po prvé, poďme sa pozrieť na Outdoor kempingová lampa VECTOR. Je to naozaj užitočný malý prístroj, ktorý môžete zavesiť - lampa má dve veľké úchytky , vďaka čomu ju ľahko zavesíte v stane, alebo si s ňou môžete rozsvietiť rybárske miesto. Lampa má dva typy druhu svietenia, pri prvom prevodovom stupni vykonáva funkciu slabého svetla, ale v druhom funguje ako veľmi silný zdroj svetla.


Túto lampu mám so sebou na každom rybárskom výlete a používam ju s veľkou spokojnosťou. Môže byť skvelým pomocníkom nie len pre rybárov, ale aj pre táborníkov.

 

Prejdime k čelovkám

Tieto maličkosti sú snáď najpotrebnejšou súčasťou nočného rybolovu. Odkedy som raz stratil nádhernú rybu, len kvôli tejjto "svetelnej chybe" nosím tieto čelovky vždy so sebou.  Ak hľadáte svetlo s menším jasom, odporúčam Vám čelovkys hviezdnymi menam  MARS a NEPTUNE od spoločnosti Energofish.


 

Čelovka MARS je sklopná, trojfunkčná lampa s gumenými popruhmi. Vyžaruje rozptýlené svetlo, čo vám umožní robiť všetky druhy práce, takže môže byť ideálnym partnerom na monitorovanie toho, čo sa deje v okolí. Tri funkcie jasného svetla, stmievača svetla a blikania je možné meniť pomocou po sebe nasledujúcich stlačenia klávesov. Potrebujete len 3 AAA batérie. Je to ľahká, kompaktná malá lampa!

 

Čelovka NEPTUNE je veľmi zaujímavá lampa s troj polohovým spínačom a ľahkým zariadením gumeného popruhu. Tu si môžete vybrať z dvoch funkcií, ktoré sú biele a červené svetlo. Červené svetlo je šetrnejšie k očiam a po jeho použití je pre naše oči jednoduchšie prejsť na nočnú tmu, takže sa nemusíme cítiť slepo, keď je svetlo vypnuté. Nehovoriac o tom, že ryby sa tiež cítia menej nepríjemné v červenom svetle, takže sa Vám toľko nevyhýbajú. Jeho svetlo je rozptýlené, takže rovnako ako Mars, ho môžeme dobre využiť v akciách v blízkosti pobrežia. Na lampe sa dá nastaviť uhol svietenia, aby bola čo najpríjemnejšia pre rybára!

 





Lampa, ktorá nasleduje, je už jednou z "veľkých zbraní". Čelovka MERCURY s jasom 2000 lúmenov a variabilným rozsahom zaostrenia je už skutočnou cenou v nočnom rybolove. Do tejto lampy už nemusíte kupovať batérie, 2 lithiové batérie môžete jednoducho dobiť. Takže nemusíme míňať peniaze na batérie!

 

Vďaka možnosti nakláňania dokáže rozsvietiť svetlo vo veľmi širokom rozsahu a jednoducho vytiahnuť objektív dopredu, aby ste zúžili zaostrenie, aby ste sa mohli sústrediť na druhú stranu jazera. A to v pohode do vzdialenosti 150-200 m. Ak však zatlačíte objektív späť, rozsvieti sa veľká plocha.






Myslím, že fotka hovorí sama za seba. Môžete si vybrať z troch funkcií: jasné, slabé a blikajúce svetlo. 

 

V neposlednom rade sa pozrime na moju osobne obľúbenú čelovku VENUS.

Pre mňa je to lampa "A" ! Nakláňanie, pohodlne na hlave držiaci dizajn, 2000 lúmenov jasu a nastaviteľná vzdialenosť zaostrenia!

Jej hlavnou zaujímavosťou však nie je toto. 

 

Dá sa povedať, že vďaka svojmu jasu si s ňou môžeme dokonca zorganizovať laserovú show, pretože s 2000 lúmenmi poskytuje dokonalý výhľad až do 150-200 m! Avšak, čo ma ešte viac na nej prekvapilo bol UV mód. V tomto režime keď používam UV vlasce od Carp Expert, fluo žltá a fluo oranžové vlasce fluoreskujú krásne! 

Z vlastnej skúsenosti sa batéria nabije za 1,5-2 hodiny a vydrží svietiť  až 2-3 noci. 



Čelovky Mercury a Venus majú červený LED indikátor vzadu na batérii.

Samozrejme, dôležitá informácia pri všetkých týchto lampách je, že sú dobre utesnené, takže sa nemusíte obávať, keď prší, že sa zničia.

Tieto lampy môžu byť skvelou pomôckou nielen pre rybárov, ale aj pre turistov či cyklistov! Keďže sommal možnosť vyskúšať všetky tieto lampy, všetky sa mi osvedčili  a so spokojným srdcom ich všetkým odporúčam.



Želám Vám všetkým podobný budíček, ako som mal minule ja :)

Autor: Kubuk Dániel

Preklad: Energofish SK

Wizard MXT Karbón - Práve dorazila najnovšia séria sieťových rybárikov na prívlač
Zobrazí sa: 2023. október 14. | Zdroj: Gergely Katona | Recenzie

Na trhu našich produktů se objevil skvěle zpracovaný a mimořádně praktický sortiment perlových sítí od značky Wizard, který bude potěšením pro každého rybáře, který se věnuje lovu na vlasec nebo lovu na cirkulár. MXT Carbon meracie siete boli špeciálne navrhnuté pre dravé ryby a boli vyrobené z vysoko kvalitných materiálov, aby vyhovovali najvyšším očakávaniam. Boli uvedené do predaja vo 3 rôznych veľkostiach, ktoré...

Unikát medzi feedrovými navijakmi
Zobrazí sa: 2021. september 22. | Zdroj: Martin Balázs | Recenzie

Iba takto je možné nazvať nový navijak Carp Expert Uni Method 6000 Long Cast. Navijak pôsobí na prvý pohľad veľmi elegantne a robustne. Červeno-čierna farba dodáva tomuto navijaku jedinečný vzhľad a upúta nejedného rybára, ktorý sa venuje technike feeder. Rybár ktorý hľadá kvalitný navijak na ďaleké hody nad 100m tak toto je ta správna voľba. Navijak bol vybavený plytkou cievkou aby sa z neho ľahšie odvíjal vlasec a aby bol náhod čo najpresnejší...

SONAR SMART LUCKY LAKER ENERGOTEAM OUTDOOR
Zobrazí sa: 2021. august 12. | Zdroj: Martin Balázs | Recenzie

Výber dobrého lovného miesta je základ úspechu, keď za rozhodneme ísť k vode. Na vodách, ktoré poznáme vieme presne, kde uložiť alebo nahodiť našu montáž, ale čo keď prídeme na vodu, ktorú nepoznáme? Na preskúmanie toho, čo sa nachádza pod vodnou hladinou dobré slúžia nahadzovacie sonary, ktoré sa dajú jednoducho a rýchlo použiť. Jeden takýto praktický sonar predstavila aj firma Energoteam Outdoor a to konkrétne SMART LUCKY LAKER. Tento sonar...

Vo svete modernej kapráriny
Zobrazí sa: 2021. august 03. | Zdroj: Martin Balázs | Recenzie

Vo svete modernej kapráriny chce byť každý šetrný k prírode, aj preto sa zdokonalujú rôzne produkty na trhu. Jeden takýto produkt si predstavíme a to konkrétne ekologické záťaže Go Green od značky Carp Expert,   ktoré sú šetrné k životnému prostrediu. Tieto záťaže sú vyrobené tak, aby neobsahovali wolfrám a olovo ale aby zodpovedali tomu účelu, na ktorý ich potrebujeme. Rozmer a váha týchto záťaži je skoro totožná zo záťažami,...

Ružová tomuto prútu pristane!
Zobrazí sa: 2021. júl 07. | Zdroj: Daniel Kubuk a Alexandra Kiss | Recenzie

Na víkendovej vychádzke ma sprevádzala moja priateľka. Už po ceste sa veľmi tešila, nakoľko mala po prvý raz loviť s vlastným feedrovým prútom Carp Expert Pink Method. Bola to výzva, pretože sa chystala loviť na neznámej vodnej ploche s úplne novým výstrojom, ktorý sa nikdy predtým netestoval na takej veľkej vode.     Prút je 3-dielny s dĺžkou 3,6 m. Má delenú rúčku a určený je na feedrový lov. Jeho vrhacia záťaž je 100-150 g,...

Lov banského jazerného kapra pri prekážkach
Zobrazí sa: 2021. máj 14. | Zdroj: Kristóf Raffer | Recenzie

Ako možno odvodiť z názvu, prešiel som veľmi náročným rybárskym revírom, ktorého hlavnou výzvou bolo uloviť ryby bez straty výstroja. Ale nechcem predbiehať, takže začnem pekne od začiatku. Verím, že vám vďaka môjmu zážitku poskytnem užitočné informácie, ktoré využijú napr. aj športoví rybári loviaci na jazerách alebo podobných vodách, akou je táto. Predpoveď počasia na piatok bola priaznivá, malo byť veľmi pekne a slnečno. Hneď som...