Ružová tomuto prútu pristane!
Zobrazí sa: 2021. júl 07. | Zdroj: Daniel Kubuk a Alexandra Kiss | Recenzie

Na víkendovej vychádzke ma sprevádzala moja priateľka. Už po ceste sa veľmi tešila, nakoľko mala po prvý raz loviť s vlastným feedrovým prútom Carp Expert Pink Method. Bola to výzva, pretože sa chystala loviť na neznámej vodnej ploche s úplne novým výstrojom, ktorý sa nikdy predtým netestoval na takej veľkej vode.

 

 

Prút je 3-dielny s dĺžkou 3,6 m. Má delenú rúčku a určený je na feedrový lov. Jeho vrhacia záťaž je 100-150 g, čo mu umožňuje hody až na vzdialenosť do 100 m. Funguje spoľahlivo a ľahko s ním zdoláte boj aj s väčšími rybami. Prút sa dodáva s tromi druhmi špičiek rôznej tvrdosti. Z nich najsilnejšia je ružová, ktorá farebne ladí s prútom. Aj najsilnejšia špička je natoľko citlivá, že s ňou efektívne zdoláte nielen pleskáče. Farba a dekorácia robia z neho naozaj jedinečný dámsky rybársky prút! Napríklad jednou z ozdôb sú kamienky na držiaku navijaka. 



Ľahký a zároveň silný prút, ktorého každý detail odhaľuje, pre koho je určený.


Na prút sme dali menší navijak vo veľkosti 2500. Zdanlivo jemný a ženský vzhľad by vás rýchlo oklamal! Vďaka svojej sile a vlastnostiam sa vyrovná akémukoľvek prútu svojej kategórie. Na cievke je 20-tka hlavná šnúra. Nakoľko sme nemohli zostať celú noc, pripravili sme sa na krátky rybolov.



Na vodnej ploche s rozlohou 54 ha je potrebné používať kvalitné návnady, aby sme dosiahli čo najlepšie výsledky v krátkom čase.


Zamiešali sme krmivo, ktoré pozostávalo z približne polovice vrecka peliet Benzár Mix 2 mm Method a približne rovnakého množstva Method XL, obe v príchuti Green Betaine! 

Pelety sme nasypali najskôr do miešacieho vaku Carp Expert.


Pretože je vo vode veľa mušlí, krmivo sme zaliali Benzár Mixom Bait Steam GLM, teda dochucovadlom s príchuťou zelená mušľa. 


Vzhľad krmiva pod vodou tiež veľmi pomáha pri prilákaní rýb.

Aby pelety dostatočne zmäkli a napučali, musíte k tomu pridať trocha tekutiny.

Preto sme pelety opatrne navlhčil rozprašovačom.


Po cca 15-tich minútach boli pelety už v požadovanom stave a počas tejto doby sa Method XL zmiešal v ďalšom vedre.


Zmes bola takmer pripravená, ale stále zostávalo jemné doladenie!

Keď nástraha dosiahla správnu konzistenciu, použili sme drviace sito, aby sme získali čo najhomogénnejšiu zmes, ktorá sa v kŕmidle bude správne rozpadávať.


Nie je to povinné, ale je dobré zmes aspoň raz preosiať.

Po preosiatí stačilo pelety zmiešať s krmivom. Je potrebné poznamenať, že samotný method XL obsahuje kvalitné pelety, ale po pridaní dochucovadla môže byť ešte účinnejšie!


Po zmiešaní zostávalo iba naplniť kŕmidlo.


Zostavu tvoril 30-gramový kŕmny košík, za ktorým nasledoval háčik Maruto vo veľkosti 12, uviazaný na 10 cm nadväzci vo vnútri. Medzitým na vlasci visel 10 mm háčik s nástrahou Benzár Turbo Pop Up vo veľkosti 10 mm s príchuťou Secret. 


Method Spray môže byť vždy dobrou voľbou.

Potom sme to všetko ešte poprášili pomocou Method Spaya, aby to vo vode zanechalo ešte bohatšiu a veľkolepejšiu stopu. Následne prišiel dlho očakávaný okamih prvého nahadzovania s novou výbavou. Alexandra sa rozhodla začať s hľadaním rýb na kratšiu vzdialenosť v náročnejších podmienkach, nakoľko tam boli ovisnuté konáre a za ňou strieška. Potom začal loviť vo vzdialenosti približne 30-40 m v cca 10-minútových intervaloch.


Ľahký výstroj, ktorý napriek tomu vystreľuje ako z praku...

Medzi hodmi sa usadila a v pohodlí kresla Carp Expert čakala na záber. Pri pohľade na vodu plánovala už ďalšie nahadzovanie. Pohodlie rybára pri love je tiež veľmi dôležité. Ak máte pohodlie, zabavíte sa pri love, ale určite si aj oddýchnete. Preto by som na pohodlí určite nešetril. 

 

 


 

Pohodlie je naozaj veľmi dôležité. V ponuke Energofish nájdete naozaj širokú škálu tovaru, ktorý vám k pohodliu dopomôže.

Po neustálom nahadzovaní prišiel konečne vytúžený záber a prvá rybka. Pleskáč si pochutnal na nástrahe, ktorá bola v rozpore s jeho veľkosťou. Chudák pleskáč sa pokúsil o útek, ale tento výstroj zvládne aj väčšie ryby bez problémov, najmä ak je v dobrých rukách! A tu si bezpochyby našiel skvelého majiteľa!

Prvý návštevník, ale nie posledný.

Alexe sa teda konečne podarilo nájsť hladného pleskáča a zvyšok dňa ich ešte zopár bolo. Na konci vzrušujúceho dňa bola bilancia tucet veľkých pleskáčov, ktorí sa úspešne chytili do „pasce“ ružového prúta. Tesne pred koncom rybolovu sa podarilo uloviť ešte pekného kapríka. Takže pre dámy môže byť táto súprava skvelou voľbou, s navijakom, špičkami, vlascom a dokonca aj s taškou na prúty. Tento prút môže byť aj inšpiráciou pre pánov, ktorí chcú prút darovať, alebo si ísť zachytať so svojou priateľkou.

Vytrvalosť ovocie prináša...


...časom prišli aj väčšie ryby...

Rybár: Kiss Alexandra 
Foto a text: Kubuk Daniel


BENZAR MIX SPRAY METHOD 50ML
3.61 Eur
CARP EXPERT RYBÁRSKY PRÚT METHOD FEEDER PINK
76.90 Eur
Wizard MXT Karbón - Práve dorazila najnovšia séria sieťových rybárikov na prívlač
Zobrazí sa: 2023. október 14. | Zdroj: Gergely Katona | Recenzie

Na trhu našich produktů se objevil skvěle zpracovaný a mimořádně praktický sortiment perlových sítí od značky Wizard, který bude potěšením pro každého rybáře, který se věnuje lovu na vlasec nebo lovu na cirkulár. MXT Carbon meracie siete boli špeciálne navrhnuté pre dravé ryby a boli vyrobené z vysoko kvalitných materiálov, aby vyhovovali najvyšším očakávaniam. Boli uvedené do predaja vo 3 rôznych veľkostiach, ktoré...

Unikát medzi feedrovými navijakmi
Zobrazí sa: 2021. september 22. | Zdroj: Martin Balázs | Recenzie

Iba takto je možné nazvať nový navijak Carp Expert Uni Method 6000 Long Cast. Navijak pôsobí na prvý pohľad veľmi elegantne a robustne. Červeno-čierna farba dodáva tomuto navijaku jedinečný vzhľad a upúta nejedného rybára, ktorý sa venuje technike feeder. Rybár ktorý hľadá kvalitný navijak na ďaleké hody nad 100m tak toto je ta správna voľba. Navijak bol vybavený plytkou cievkou aby sa z neho ľahšie odvíjal vlasec a aby bol náhod čo najpresnejší...

SONAR SMART LUCKY LAKER ENERGOTEAM OUTDOOR
Zobrazí sa: 2021. august 12. | Zdroj: Martin Balázs | Recenzie

Výber dobrého lovného miesta je základ úspechu, keď za rozhodneme ísť k vode. Na vodách, ktoré poznáme vieme presne, kde uložiť alebo nahodiť našu montáž, ale čo keď prídeme na vodu, ktorú nepoznáme? Na preskúmanie toho, čo sa nachádza pod vodnou hladinou dobré slúžia nahadzovacie sonary, ktoré sa dajú jednoducho a rýchlo použiť. Jeden takýto praktický sonar predstavila aj firma Energoteam Outdoor a to konkrétne SMART LUCKY LAKER. Tento sonar...

Vo svete modernej kapráriny
Zobrazí sa: 2021. august 03. | Zdroj: Martin Balázs | Recenzie

Vo svete modernej kapráriny chce byť každý šetrný k prírode, aj preto sa zdokonalujú rôzne produkty na trhu. Jeden takýto produkt si predstavíme a to konkrétne ekologické záťaže Go Green od značky Carp Expert,   ktoré sú šetrné k životnému prostrediu. Tieto záťaže sú vyrobené tak, aby neobsahovali wolfrám a olovo ale aby zodpovedali tomu účelu, na ktorý ich potrebujeme. Rozmer a váha týchto záťaži je skoro totožná zo záťažami,...

Lov banského jazerného kapra pri prekážkach
Zobrazí sa: 2021. máj 14. | Zdroj: Kristóf Raffer | Recenzie

Ako možno odvodiť z názvu, prešiel som veľmi náročným rybárskym revírom, ktorého hlavnou výzvou bolo uloviť ryby bez straty výstroja. Ale nechcem predbiehať, takže začnem pekne od začiatku. Verím, že vám vďaka môjmu zážitku poskytnem užitočné informácie, ktoré využijú napr. aj športoví rybári loviaci na jazerách alebo podobných vodách, akou je táto. Predpoveď počasia na piatok bola priaznivá, malo byť veľmi pekne a slnečno. Hneď som...

Waftermánia
Zobrazí sa: 2021. máj 05. | Zdroj: Szabó Bence | Recenzie

V súčasnosti je jedným z najčastejšie spomínaných výrazov práve „wafter“. Široká ponuka v časopisoch i online obchodoch ich považujú s určitosťou za najvýznamnejšiu kategóriou nástrah. Za ich úspechom stojí veľa malých, ale dôležitejších faktorov, aj keď sa ich fungovanie bez háčika príliš nelíši od klasických plávajúcich nástrah, pretože tie zostávajú aj na vodnej hladine. Alebo nie? Čo robí z waftera waftera? Myslím, že je správny čas sa...