WIZARD CATMAGNET UPEVŇOVACÍ ADAPTÉR MAGNETICKEJ MONTÁŽE NA LOV SUMCOV
Popis produktu

Wizard Catmagnet upevňovací adaptér magnetickej sumčiarskej montáže

CATMAGNET - Magnetické uvoľňovacie zariadenie

Maďarský vynález, navrhnutý: Nieto Ramón.

Rybársky prístroj navrhnutý k lovu dravých rýb systémom magnetického uvoľnenia.

Najväčšou maďarskou dravou rybou pôvodom z Európy je sumec sivý. Jeho ulovenie a vyloženie na breh je náročný a zložitý proces. Už v čase príchodu starých Maďarov boli v tejto krajine vyvinuté nástroje na lov sumcov, ako napríklad vábnička. Ide o starý maďarský vynález, ktorý umožňuje vydávať zvuk podobný zvuku kŕmenia sumca. Sumec sa pri použití vábničky pohne v smere zvuku, a tak rybári prilákajú svoju korisť. Tento nástroj sa zvyčajne pridáva k metódam lovu sumcov z člna, existuje však mnoho ďalších techník lovu sumcov.

Jednou z týchto populárnych techník je metóda trhania známa aj ako metóda sekania. Ide o to, aby ste koniec kmeňovej šnúry, na ktorom je nástraha, priviazali pomocou šnúry s menšou odolnosťou voči pretrhnutiu ku brehu, napríklad ku kríku, stromu atď. V okamihu záberu sa táto šnúra pretrhne a môže sa začať zdolávanie. Magnetické uvoľňovanie má k tejto populárnej metóde lovu sumcov odlišný prístup. Revolučné riešenie, ktoré prináša výhody nielen rybárom.

Žiaľ, zastarané riešenia vytvárajú v našich vodách množstvo odpadu z vlascov. Pri súčasných metódach pretrhnutia vlasca zostáva vlasec použitý na pretrhnutie často vo vode, čo spôsobuje vážne škody na našom životnom prostredí. Tento nástroj je riešením tohto problému, pretože úplne eliminuje potrebu jednorazového vlasca potrebného k pretrhnutiu. Zariadenie je založené na mechanizme pozostávajúcom z dvoch plavákov, ktoré sa starajú o uvoľnenie. Vďaka tomu sa po zábere zariadenie uvoľní a môže sa začať zdolávanie. Po skončení lovu ho jednoducho spojte a môžete pokračovať v rybolove.

METÓDA

Lámanie, známe aj ako spanoplova metóda, funguje tak, že koncová montáž, ktorá je na konci kmeňového vlasca, sa uviaže na mieste vlascom s oveľa nižšou pevnosťou v ťahu ako kmeňový vlasec. Týmto miestom môže byť trstina, krík, kmeň stromu, bójka, záťaž na dne vody atď. Prút sa potom položí na breh, buď napnutý z uviazania, a to buď postavený (takže kmeňový vlasec je vopred napnutý nad vodou), alebo v ľahu (v takom prípade je napnutý signalizátorom záberu s väčšou tiažou).

Pri zábere sa vlasec pretrhne a začína sa zdolávanie. Táto metóda dáva väčšiu šancu na zaseknutie ryby, pretože medzi koncovou montážou a prútom je priamejší kontakt ako pri iných plávajúcich metódach alebo love zo dna.

APLIKOVANÉ PROBLÉMY

- Ide o jednorazovú metódu. Ak sa vlasec pretrhne, musíte uviazať nový. Bohužiaľ, často nie je možné nájsť pretrhnuté konce vlasca, a tak rybári nechávajú zvyšný vlasec po love vo vode
- Pri love pri dne touto metódou zostáva po ulovení vo vode záťaž, čo je zvyčajne tehla alebo hranatý kameň.
- Ak dôjde k záberu a následnému pretrhnutiu za tmy, opätovné naviazanie je ťažšie a trvá dlhšie, čo môže ešte viac narušiť vodu a odplašiť ryby. Môže to byť dôsledok toho, že vlasec nemá správnu pevnosť v ťahu a pretrhne sa predčasne.
- Je ťažké a časovo náročné opätovne naviazať montáž do toho istého bodu po zábere.
- Ak je lovná oblasť ďalej, čo môže byť viac ako 300 metrov vo vode, zvyšuje sa možnosť chyby. Rozrušuje vodu pri vhadzovaní nástrahy a znižuje šancu na chytenie nástrahy pri opätovnom vnadení.

RIEŠENIE

Cieľom bolo vytvoriť rybársky nástroj, ktorý by mohol nahradiť jednorazový vlasec používaný pri metóde pretrhnutia.

Pretrhnutie vlasca bolo nahradené prerušením magnetického poľa, ktoré rybárovi umožňuje ľahko ho po ulovení rybárskeho náčinia opäť zložiť.

Súčasti sú vyrobené z polymérových materiálov, ktoré plávajú na hladine, takže je ľahké nájsť naviazaný prvok.

Riešenie sa vyznačuje tým, že oba prvky sú k sebe magneticky pripojené pomocou magnetov, takže systém sa pri napnutí uvoľní, čím sa eliminuje magnetické pole. Po uvoľnení sa dá systém ľahko zmontovať a rybolov môže pokračovať.



Číslo položky Odporúčaná maloobchodná cena Typ
79300-001 WIZARD CATMAGNET UPEVŇOVACÍ ADAPTÉR MAGNETICKEJ MONTÁŽE NA LOV SUMCOV There is no unique product image for this product version, so the main product image is displayed. 46.90 EUR Nový Catmagnet


HORVÁTH SÚPRAVA T NA DRAVCE
2.83 Eur
KOÓS CATFISH SILIKÓNOVÁ TRUBIČKA
2.83 Eur
KOÓS CATFISH NADVÄZEC DVOJITÝ S TROJHÁČIKMI COMBI
10.90 Eur
KOÓS CATFISH NADVÄZEC S PLAVÁKOM
11.90 Eur
KOÓS CATFISH ZMRŠŤOVACIA TRUBIČKA ČIERNA
2.83 Eur
KOÓS CATFISH ŠPIRÁLOVÝ OBRATLÍK 100LB
6.70 Eur
Žiadne súviasiace články
No related videos