CARP EXPERT NAVIJAK LONG CAST METHOD 6000
CARP EXPERT NAVIJAK LONG CAST METHOD 6000

Vzdialenosť hodu
Vzdialenosť hodu

Voľnobežný systém cievky
Voľnobežný systém cievky

Pomer cena/kvalita
Pomer cena/kvalita

Popis produktu

Navijak Carp Expert LC Method 6000

Súčasťou EnergoTeam série CXP je navijak na dlhé náhody Long Cast Method 6000 s voľnobežnou brzdou. Súčasná obľúbená method a feeder technika splní všetky nároky v LC vyhotovení, po slovensky vo verzii na dlhé náhody. V kombinácii s adekvátnou technikou náhodu a dobre vybranou monofilovou kmeňovou šnúrou možno dosiahnuť aj miesta nad 100 metrov (odporúčaný rozmer 0.22-0.25 mm).

V grafitovom tele dostalo miesto 6+1 ložísk, prevodový pomer je 5.2:1. Popri ľahkom chode sa na navijak dostala predná brzda, ktorá sa nelepí.

Cievka a kľučka sú vyrobené z kovu, na kľučke je zväčšené držadlo, pre navinutie väčších hmotností bude tento prístroj dokonale vhodný.

Navijak bol inštalovaný so zadnou voľnobežnou brzdou, ktorej výhody oceníme hlavne počas nočného lovu, ale vzhľadom k jej univerzálnemu využitiu môže byť výborným spoločníkom aj počas lovu dravých rýb. Na kovovej cievke sa nachádza masívny okrúhly kovový klip.

Zhrnutím ide o navijak s dobrým pomerom cena-kvalita, ktorý vyhovuje všetkym nárokom method a feeder techniky. Univerzálny kus vďaka voľnobežnej brzde odporúčame aj k lovu dravých rýb.


Na navijakoch sa čoraz častejšie stretávame s kovovou cievkou. Odľahčená cievka klasického tvaru je odolná voči vonkajším fyzikálnym vplyvom a korózii.
Zapnutím voľnobežnej brzdy, ktorá sa nachádza v zadnej časti navijaka, dokáže ryba stiahnuť šnúru z cievky. Toto má dôležitú úlohu predovšetkým v noci pri love dravých rýb. Tvrdosť tejto brzdy možno regulovať skrutkou v zadnej časti navijaka. Dôležité je, že pri zdolávaní musíme používať hlavnú brzdu. Pre zdolávanie voľnobežná brzda nie je vhodná, prílišná záťaž môže spôsobiť poškodenie navijaka. Pri záseku musí byť bojová brzda vo vypnutom stave, pretože môže dôjsť k odmotaniu veľkého množstva šnúry, čo môže viesť k vzniku nechcených uzlov. Navijaky s voľnobežnými brzdami sú čoraz populárnejšie. V súčasnosti používajú tento univerzálny typ navijakov aj zástancovia klasického lovu zo dna a feeder rybári.

Číslo položky Odporúčaná maloobchodná cena Rozmer Počet ložísk Brzdový systém Prevodový pomer Materiál tela navijáka Cievka Kapacita cievky Hmotnosť
20129-600 CARP EXPERT NAVIJAK LONG CAST METHOD RUNNER 6000 39.90 EUR 60006+1Predná + voľnobežná brzda5.2:1GrafitKovová0,30 mm/280 m477 g


BANAX NAVIJAK HELICON 5600NF
90.90 Eur
LINEA ALL BLACK NAVIJAK S VOĽNOBEŽNOU BRZDOU S MONOFIL VLASCOM
29.90 Eur
LINEA VIGOR CARP RYBÁRSKY NAVIJAK S VOĽNOBEŽNOU BRZDOU
21.90 Eur
LINEA HYPER CARP RYBÁRSKY NAVIJAK S VOĽNOBEŽNOU BRZDOU
28.90 Eur
LINEA VIGOR NAVIJAK S VOĽNOBEŽNOU BRZDOU CARP NEW S VLASCOM
20.90 Eur
KAMASAKI NAVIJAK SUPER RUNNER
19.90 Eur
Žiadne súviasiace články
No related videos