CARP EXPERT NAVIJAK PRO REEL LONG CAST RUNNER 8000
CARP EXPERT NAVIJAK PRO REEL LONG CAST RUNNER 8000

Nosnosť
Nosnosť

Vzdialenosť hodu
Vzdialenosť hodu

Voľnobežný systém cievky
Voľnobežný systém cievky

Ukladanie vlasca
Ukladanie vlasca

Pomer cena/kvalita
Pomer cena/kvalita

Popis produktu

Navijak Carp Expert Pro Long Cast Runner

Značka CXP ponúka k lovu nedravých rýb a kaprov veľmi širokú paletu produktov. Tento segment rozširuje aj LC navijak na dlhé náhody s voľnobežnou brzdou.

Jedným z najdôležitejších bodov dnešného moderného lovu kaprov je vzdialený rybolov. Na mnohých miestach treba nahodiť 100-150 metrov k dosiahnutiu zlomu či trstiny. Aj zavážanie je jedným z riešení k dosiahnutiu týchto miest, veľká kapacita cievky navijaka je na to úplne vhodná, ale kto nemá k dispozícii čln, pre neho prichádza do úvahy len náhodový rybolov, tieto vzdialenosti možno dosiahnuť v kombinácii s heavy feeder alebo boilies prútom.

Musíme vyzdvihnúť používanie prútov s väčšími prvými očkami k vzdialenému lovu, keďže generujú menší odpor počas náhodov.

Telo navijaka je z extra silného grafitu, ktorý v kombinácii s krásnym zovňajškom vytvára veľmi pohľadný vonkajší dizajn.

Základná cievka je hliníková, k produktu patrí aj grafitová cievka. Na kovovej cievke je kovový klip, ktorého použitie zaručuje presný, na jednom mieste realizovaný rybolov.

Má nadpriemernú kapacitu šnúry, zo silónu 0,30 sa zmestí až 460 metrov čo oceníme aj k pri zavážaní. Ergonomický, so silnou kľučkou ľahko navinieme aj ťažšie koncové montáže.

7+1 ložísk zaručuje výnimočne hladký chod, z ktorých väčšina dostala miesto spolu s pohonom v masívnom grafitovom tele. Model s prednou brzdou je doplnený o zadnú voľnobežnú brzdu, ktorej použitie dokáže zvýšiť komfort rybolovu.

Prevodový pomer 4,1:1 kombinovaný s veľkým priemerom cievky pojme výrazné množstvo šnúry na jedno otočenie (90 cm). Je potrebné zvlášť vyzdvihnúť aj pomalý zdvih cievky.

Vďaka tomu sa závity šnúry ukladajú precízne jeden vedľa druhého, neprekrižujú sa, vďaka čomu takmer bez odporu bežia z cievky. Umožňujú realizáciu dlhých a presných náhodov.

Produkt je dobrou voľbou k boilies alebo heavy feederom, ak sa väčšie ryby nachádzajú vo vzdialenosti nad 100 metrov.


Na navijakoch sa čoraz častejšie stretávame s kovovou cievkou. Odľahčená cievka klasického tvaru je odolná voči vonkajším fyzikálnym vplyvom a korózii.
Zapnutím voľnobežnej brzdy, ktorá sa nachádza v zadnej časti navijaka, dokáže ryba stiahnuť šnúru z cievky. Toto má dôležitú úlohu predovšetkým v noci pri love dravých rýb. Tvrdosť tejto brzdy možno regulovať skrutkou v zadnej časti navijaka. Dôležité je, že pri zdolávaní musíme používať hlavnú brzdu. Pre zdolávanie voľnobežná brzda nie je vhodná, prílišná záťaž môže spôsobiť poškodenie navijaka. Pri záseku musí byť bojová brzda vo vypnutom stave, pretože môže dôjsť k odmotaniu veľkého množstva šnúry, čo môže viesť k vzniku nechcených uzlov. Navijaky s voľnobežnými brzdami sú čoraz populárnejšie. V súčasnosti používajú tento univerzálny typ navijakov aj zástancovia klasického lovu zo dna a feeder rybári.

Číslo položky Odporúčaná maloobchodná cena Rozmer Počet ložísk Brzdový systém Prevodový pomer Materiál tela navijáka Cievka Kapacita cievky Hmotnosť
20113-800 CARP EXPERT NAVIJAK PRO LONG CAST RUNNER 8000 96.90 EUR 80007+1Predná brzda + voľnobežná brzda4.1:1GrafitHliník + grafitová náhradná cievka0,30 mm / 460 m637 g


BANAX NAVIJAK HELICON 5600NF
90.90 Eur
LINEA ALL BLACK NAVIJAK S VOĽNOBEŽNOU BRZDOU S MONOFIL VLASCOM
29.90 Eur
LINEA VIGOR CARP RYBÁRSKY NAVIJAK S VOĽNOBEŽNOU BRZDOU
21.90 Eur
LINEA HYPER CARP RYBÁRSKY NAVIJAK S VOĽNOBEŽNOU BRZDOU
28.90 Eur
LINEA VIGOR NAVIJAK S VOĽNOBEŽNOU BRZDOU CARP NEW S VLASCOM
20.90 Eur
KAMASAKI NAVIJAK SUPER RUNNER
19.90 Eur
Žiadne súviasiace články
No related videos